És egyszer csak jött a jó hír: a Ceglédi út túloldalán, a Farkas utcában nyílt egy új üzlet, ahol kapható Félegyházi termék is! Nem volt kérdés, mentem is vásárolni. Ott több meglepetés is ért: az üzlet tulajdonosa régi kedves ismerősöm, és a megszokott kedvenc termékek mellett olyan kínálat fogadott, amivel máshol nem találkoztam!
Az üzlet tulajdonosával, Ronkó Anitával egy kávé mellett beszélgettem az üzlet nyitásáról, és a további terveikről.
Heti Hírek (HH): Miért pont pékség? Hogy jött ez az ötleted?
Ronkó Anita (RA): A pékség ötlete édesanyámtól származik, aki 13 évet dolgozott a Félegyházi Pékség mintaboltjában. Amikor bezárt, folyamatosan azon gondolkodtunk, hogy hol és hogyan lenne érdemes hasonló profilú üzletet nyitni.
HH: Mi volt a helyszínválasztás kritériuma?
RA: Ez nagyon nem volt egyszerű kérdés! Sok szempontot meg kellett vizsgálnunk. Több üzlethelyiséget is megnéztünk, mire az igényeinknek megfelelőt megtaláltuk. Fontos szempont volt számunkra az üzlet megfelelő mérete, az, hogy elegendő hely legyen minden termékünknek, amiket árusítunk/árusítani szeretnénk. Illetve a parkolási lehetőség, ami döntő volt számunkra, hiszen fontos, hogy az embereknek ne órákat kelljen parkolóhelyet keresni. Jelenleg 2 autó tud megállni a pékség előtt közvetlenül, illetve az utcában is van elegendő hely a parkoláshoz.
HH: Mitől más a ti üzletetek a többi hasonló profilú vállalkozástól?
RA: Már az ötlet felvetésekor tudtuk, hogy szeretnénk a városnak valami újat, valami pluszt adni. Ezért kerestük úgy a partnerünket, hogy a termékeink közt újdonságok szerepeljenek, lehetőség szerint olyanok, melyeket a városban csak nálunk lehet kapni. Nem szerettünk volna mi is úgynevezett tömegcikket kínálni. Hosszas keresgélés után találtuk meg partnerünket, a Pájer Pékséget, akik hagyományos technológiával készítik az áruikat. Ezeket helyben kelesztjük és sütjük ki, így garantálva, hogy mindig frissen megkelt és sütött péksüteményeket tudjunk árulni. Az ízeink is mások, mint az eddig megismertek, megszokottak. Top termékként és példaként kiemelném a málnás-fehércsokis leveles termékünket vagy a tepertős-szilvalekváros papucsot.
HH: Látjuk, illetve aki betér hozzátok, látja a biztató és finom jelent! De mi a hosszú távú cél?
RA: Szeretnénk az embereknek egy olyan helyet biztosítani, ahova szívesen jönnek be, mert tudják, hogy itt nem csupán egy kakaós csigát kap, hanem egy pár kedves szót is. Mivel egy kis családi hangulatú pékségről beszélünk, így nálunk fő szempont, hogy a vevők azért hozzánk jöjjenek, mert tudják, hogy nálunk a megértő fülek mellett finom, új ízeket is kapnak!
Valóban fantasztikus a termékkínálat! Mi a családommal már megtaláltuk új kedvenceinket, ráadásul a különböző extra méretű és ízű szendvicsekből a rohanó hétköznapjainkban olykor-olykor az ebédünket is meg tudjuk oldani.
A családias hangulatról pedig: alig tudok úgy bemenni vásárolni, hogy éppen ne igya ott valaki a kávéját, és beszélgessen ügyes-bajos dolgairól, örömeiről-bánatairól a pult mögött álló kedves eladóval. És persze a kávé mellé a jó szó elmaradhatatlan kínálat…
K.Zs.B.T.